Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Basquiat Café #2

14 maart @ 20:00 - 22:00

Gratis

In samenwerking met SCHUNCK organiseert poppodium NIEUWE NOR gedurende de tentoonstelling ‘Basquiat, The Artist and His New York Scene’ iedere tweede donderdag van de maand Basquiat Café. Deze serie van vier gratis toegankelijke café-avonden gaat door middel van een expositie, lezingen, muziek en poetry slam iedere avond dieper in op verschillende aspecten uit het leven en werk van deze iconische kunstenaar. Tijdens de tweede editie op donderdag 14 maart staat het thema Basquiat x Murals centraal. Welke invloed had Basquiat op de levendige graffiti-, hiphop- en breakdance-scene van New York in de vroege jaren ’80? En wat heeft de straatkunst van Basquiat gemeen met de Heerlense murals?

 

Lezing: Raenys Martis
Raenys Martis, initiatiefnemer van Heerlen Murals, spiegelt in een presentatie de creatieve leefomgeving van Basquiat aan Heerlen. Na de sluiting van de mijnen werd de stad in de jaren tachtig en negentig overspoelt met heel wat grootstedelijke problemen. Tegelijkertijd was deze achtergrond een voedingsbodem voor een levendige straatcultuur (hiphop- en alternative punk-scene), overgewaaid uit Amerika (New York).

Muziek: TBA

Poetry slam: Arnoud Rigter
Poetry slam-collectief Borderlines schotelt deze avond Eindhovenaar Arnoud Rigter voor. Deze dichter (en architect) schrijft regels als “Mama’s eisprong is mijn privé-oerknal” en “Het antwoord op al uw existentiële vragen luidt: neen”. Hij was stadsdichter van Eindhoven, deed zo’n 500 optredens, was tijdens Cultura Nova te gast op Klein.Berlijn, en publiceerde o.a. ‘Land van suiker en benzine’ en ‘Het duimzuigend fossiel’: dichtbundels waarin tekst en beeld worden gecombineerd.

Expo
In de onderdoorgang en het café van poppodium NIEUWE NOR vindt een expositie plaats met foto’s van Alexis Adler uit de tentoonstelling ‘Basquiat, The Artist and His New York Scene’.

Basquiat Café vindt plaats in het café van poppodium NIEUWE NOR en wordt georganiseerd i.s.m. SCHUNCK, in het kader van de tentoonstelling ‘Basquiat, The Artist and His New York Scene’. Powered by Gulpener Bierbrouwerij. De toegang is gratis.

Gegevens

Datum:
14 maart
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Organisatoren

SCHUNCK
Nieuwe Nor Heerlen

Locatie

Nieuwe Nor Heerlen
Pancratiusstraat 30
Heerlen, 6411 KE Nederland
+ Google Maps
Website:
https://www.nieuwenor.nl/