Basquiat voor het onderwijs

 

Basquiat was een bijzondere kunstenaar, een autodidact die leerde door te kijken. Tijdens de tentoonstelling in SCHUNCK gaan we samen met de leerlingen kijken naar zijn kunstwerken, erover praten, nadenken en zelf aan de slag met de materialen die Basquiat gebruikte en de dingen die hem inspireerden.
De creërende, ontdekkende en onderzoekende vermogens van de leerlingen worden geprikkeld en gevoed tijdens deze bijzondere tentoonstelling.

“Ik heb nooit op de kunstacademie gezeten. En op school ben ik voor alle kunstexamens gezakt. Ik heb gewoon gekeken… Ik denk dat ik zo over kunst heb geleerd. Door ernaar te kijken.”

– Basquiat (vertaling)

Basquiat voor primair onderwijs, groep 1 t/m 4

Lees meer

Basquiat voor het voortgezet onderwijs

Lees meer

Basquiat voor primair onderwijs, groep 5 t/m 8

Lees meer

Op maat

Wij zijn flexibel: mocht je een museumbezoek willen verlengen of inkorten, dat kan. Ook voor andere wensen en vragen denken we graag mee. Voor het voortgezet onderwijs kan een museumbezoek eventueel uitgebreid worden met Kunst op straat, een route door Heerlen langs kunst in de openbare ruimte, die leerlingen zelfstandig kunnen lopen. Voor vragen hierover kun je terecht bij Team Educatie.