Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Filmvertoning – Boom for real: The Late Teenage Years of Jean-Michel Basquiat (2018) – doorlopend

26 maart - 2 juni

Gratis

Zowel in de expositieruimte als op de 2e etage van het SCHUNCK Glaspaleis wordt deze 78 minuten durende documentaire doorlopend getoond.
zo stellen we u graag in de gelegenheid om voorafgaand aan uw bezoek, of op een later tijdstip na uw bezoek de documentaire in alle rust nog te kunnen bekijken.

de film:

Boom for Real: The Late Teenage Years of Jean-Michel Basquiat (2018) gaat over de vroege jaren van Basquiat in New York. De documentaire schetst een levendig beeld van de ruige en bruisende Lower East Side in Manhattan in de jaren zeventig, die bepalend was voor de jonge en enigmatische kunstenaar. Aan de hand van uniek archiefmateriaal en interviews met diverse tijdgenoten die hem hebben gekend, creëert regisseur Sara Driver een portret van zijn avontuurlijke beginjaren en de artistieke scene waarin hij zich bewoog.

Driver, bevriend met Alexis Adler, was actief onderdeel van de scene. De collectie van Adler was de aanleiding om een bijzondere periode in New York te vereeuwigen. Dit bracht Driver na lange tijd terug achter de camera om deze documentaire te maken.

In de periode van 1978 tot 1981 was Driver filmstudent aan de New York University. Hier ontmoette ze haar levens- en samenwerkingspartner Jim Jarmusch, bekend filmregisseur. Ze kenden Basquiat en bezochten regelmatig de legendarische Mudd Club, waar hij en beroemdheden zoals Andy Warhol, David Bowie, Madonna, David Byrne, Debbie Harry, Allan Ginsberg en Grace Jones te vinden waren.

Met: Luc Sante, Lee Quiñones, James Nares, Jim Jarmusch, Patricia Field, Fab 5 Freddy, Sur Rodney, Alexis Adler, Al Diaz, Diego Cortez, Michael Holman, Jennifer Jazz, Glenn O’Brien, Coleen Fitzgibbon, Carlo McCormick, Bud Kliment, Felice Rosser, Mary-Ann Monforton

Gegevens

Begin:
26 maart
Einde:
2 juni
Kosten:
Gratis
Evenement Tags:

Organisator

SCHUNCK
Telefoon:
045-5772200
Website:
www.schunck.nl

Locatie

SCHUNCK
Bongerd 18
Heerlen, 6411 JM Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
045-5772200
Website:
www.schunck.nl