Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Basquiat Café #4: ‘Basquiat x Heerlen’

9 mei 2019 @ 20:00 - 23:00

Gratis

In samenwerking met SCHUNCK organiseert poppodium NIEUWE NOR gedurende de tentoonstelling ‘Basquiat, The Artist and His New York Scene’ iedere tweede donderdag van de maand Basquiat Café. Deze serie van vier gratis toegankelijke café-avonden gaat door middel van een expositie, lezingen, muziek en poetry slam iedere avond dieper in op verschillende aspecten uit het leven en werk van deze iconische kunstenaar. Tijdens de vierde – en laatste – editie op donderdag 9 mei sluiten we af met het thema Basquiat x Heerlen en kijken we naar het verleden, het heden en de toekomst.

 

lezing: Maurice Hermans

Stadssocioloog Maurice Hermans, auteur van ‘De Antistad’, gaat tijdens de laatste editie van Basquiat Café dieper in op de koppeling tussen Heerlen en Basquiat. Wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen het New York van de jaren ’80 ten tijde van Basquiat en het Heerlen uit diezelfde periode? Hermans bespreekt de overeenkomsten en verschillen tussen Basquiat en Heerlen, en wat de connectie is tussen Basquiat en Heerlen anno nu. Daarnaast stelt hij de vraag: hoe ziet de toekomst van onze stad uit?

 

muziek: ‘Inspired by’ (sneak preview)

‘Inspired by’ is een interdisciplinair project waarin jonge makers binnen de podiumkunsten een reactie geven op elkaar en de komst van Basquait in Heerlen. Geïnspireerd door de tentoonstelling ‘Basquiat, The Artist and His New York Scene’ ging initiator en muzikant Brendan Gijzen i.s.m. Subp Yao en Gino Bombrini aan de slag in de studio om een muzikale reactie te creëren op een aantal werken van de grootmeester. De gemaakte muziekstukken die samenkomen in een EP worden daarna doorgegeven aan choreografe Mami Izumi, HFC Dancestudio en visual artist Ruben Bass. Samen zullen ze onderleiding van Nina Willems in een kortstondig creatieproces toewerken naar een eindpresentatie in juni. Tijdens Basquiat Café geeft initiator Brendan Gijzen alvast een kleine sneak preview.

 

muziek: ‘De Afgrond On Tour’ met Marco Smeets

De Afgrond bericht al sinds 2004 over cultuur, muziek en het leven zelf in Parkstad Limburg. En omdat deze editie in het teken staat van Heerlen, nodigen we DJ Marco Smeets uit om jullie tijdens ‘De Afgrond On Tour’ mee te nemen door 4 decennia aan Heerlense popmuziek. Wil je nog eens genieten van de muziek van The Nato Partners of de gekte van de Sufgerukte Wallies? Dan is Basquiat Café the place to be.

 

poetry slam: Martje Weijers

Poetry slam-collectief Borderlines presenteert deze editie Martje Wijers (1986). Martje schrijft gedichten, treedt op en slamt, en stond hiermee in 2017, 2018 en 2019 in de finale van het Nederlands Kampioenschap poetry slam. Afgelopen jaar behaalde ze daar een tweede plek na een finalebattle die door jurylid Tom Lanoye werd omschreven als “the battle of the glorious bitches”.

 

Expo

In de onderdoorgang en het café van poppodium NIEUWE NOR vindt een expositie plaats met foto’s van Alexis Adler uit de tentoonstelling ‘Basquiat, The Artist and His New York Scene’.

 

Basquiat Café vindt plaats in het café van poppodium NIEUWE NOR en wordt georganiseerd i.s.m. SCHUNCK, in het kader van de tentoonstelling ‘Basquiat, The Artist and His New York Scene’. Powered by Gulpener Bierbrouwerij. De toegang is gratis.

 

datum: do. 9 mei 2019
locatie: NIEUWE NOR – café
tijden: open 19:30 / aanvang 20:00 / einde 23:00
toegang: gratis

Gegevens

Datum:
9 mei 2019
Tijd:
20:00 - 23:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
https://www.nieuwenor.nl/programma/basquiatcafe-4-nieuwenor

Organisatoren

Nieuwe Nor Heerlen
SCHUNCK

Locatie

Nieuwe Nor Heerlen
Pancratiusstraat 30
Heerlen, 6411 KE Nederland
+ Google Maps
Website:
https://www.nieuwenor.nl/